Ny spetsfond till Fondlistan

Fonder Efter Trump-rallyt på börsen är det dags att se över Fondlistan. Placeras fondexpert Pär Ståhl stuvar om i syfte att undvika potentiella bakslag.

Efter senaste månadens rally på börsen stuvar vi om bland våra rekommenderade spetsfonder inom segmentet högre risk. 

Fonden MS INVF Global Opportunity A får kliva av till förmån för spetsfonden Evli Global B. Genom bytet sänker vi risken och investerar bredare.

Evli Global B har haft en högre avkastning till lägre risk än kategorisnittet globalfonder och MS INVF Global Opportunity de senaste åren. 

Förvaltaren Hans-Kristian Sjöholm kombinerar en aktiv förvaltning med långsiktiga investeringar. Fokus ligger på bolag som genererar stabila kassaflöden över tid.

Investeringar görs fritt utan påverkan från index, sektorer och geografiska begränsningar. Det har varit ett framgångsrecept.

Fonden investerar främst i medelstora bolag där knappt 45 procent av kapitalet är placerat. Fördelningen mellan stora bolag och småbolag är jämn.

Evli Global B placerar i utvecklade länder i Europa, Nordamerika och Japan, vilket ger en bra riskspridning. Industribolag och teknikbolag är fondens största investering just nu. Totalt är fonden investerad i nio olika sektorer.  

Fondlistan bygger på våra bästa köpråd och det är härifrån vi plockar våra favoritfonder en gång i månaden. Här kan du läsa mer om hur Placeras Fondlista fungerar och vad vi menar när vi talar om Bas- och Spetsfonder.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -