Köp takboxstillverkaren

Teknisk analys OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Bland enskilda aktier rekommenderas en takboxstillverkare.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras. 

Kursen har brutit motståndet vid cirka 523 punkter vilket utlöst en köpsignal. Det saknas nu horisontellt motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är stor.

Investtechs kort-
och långsiktiga hausseindex ligger på 48 respektive 53 punkter vilket indikerar en jämvikt av optimister och pessimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 68 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 66 procent.

Sedan år 1987 har Stockholmsbörsen visat en genomsnittlig uppgång på drygt 11 procent från mitten av oktober till slutet av maj. Med avseende på årstid befinner vi oss därmed i en gynnsam period att köpa aktier. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

Thule Group AB ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att optimismen och köpintresset bland investerare ökar. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Vid reaktioner
tillbaka finns stöd strax över golvet av trendkanalen, vid 127 kronor, vilket indikerar att det finns investerare som anser att aktien är billig på dessa nivåer. Det kan begränsa nedsidan. Samtidigt finns nästa motstånd vid 147 kronor vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Positiv volymbalans stärker den stigande trenden på kort sikt.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Akelius Residential AB pref har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal vilket enligt Investtechs forskning signalerar en kommande utveckling i linje med index.

Måndagens slutkurs innebar ett brott ned genom en tidigare stödnivå vid 303 kronor vilket utlöst en säljsignal från en dubbeltopp-formation. Säljsignaler från denna typ av formation har enligt Investtechs forskning givit en statistisk underavkastning mot börsen på cirka sex procentenheter efter tre månader.

Volymbalansen är negativ volymbalans, vilket innebär att aktien normalt faller på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym, försvagar aktien på kort sikt.

Aktien är tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -