Djup avgiftsklyfta för pensionssparare

Nyheter i korthet Anders Borg ångrar alliansregeringens migrationsuppgörelse med Miljöpartiet och avgiftsklyftan i pensionssparandet är bråddjup, konstaterar DI. Det är några av dagens nyheter.

DYRT. Avgiftsklyftan i pensionssparandet är bråddjup. En vanlig flytt av pensionskapital kan kosta uppemot en halv miljon kronor i avgifter och sämre avkastning. (DI)

LUGN. Notes ordförande Kristian Teär är förvånad över huvudägaren Creades köp i konkurrenten Kitron. Han lovar alla andra aktieägare att skydda deras intresse. (DI)

TILL SALU. Flygbolaget Air Baltic har gjort en jätteinvestering och blivit först i världen med nya planet CS300. Men nu är hela bolaget ute till försäljning och öppnar för bud från SAS. (SVD)

FÖRSVARET. Centerpartiet vill öka försvarsanslaget med 11 miljarder kronor årligen, från 2021, så att det kommer i nivå med våra nordiska grannar. Enligt Liberalerna krävs en betydligt större höjning.(DN)

BESVIKELSE. Sverige stoppade på torsdagen en ny åklagarmyndighet i EU, som skulle utreda grova ekonomiska brott i medlemsländerna. Förhandlingar har pågått i många år och den kända franska åklagaren Eva Joly är besviken över Sveriges nej. (DN)

BORG ÅNGRAR SIG. Förre finansministern Anders Borg ångrar alliansregeringens migrationsuppgörelse med Miljöpartiet, säger han till SVT:s "Min sanning". (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -