Knackigt för hedgefond

Nyheter i korthet Arbetsmarknaden fortsätter att utvecklas starkt och en svensk hedgefondsjätte ser ut att gå mot sitt första minusår. Det är några av dagens nyheter.

FLER JOBB. Arbetsmarknaden fortsätter att utvecklas starkt med ökad sysselsättning, spår Arbetsförmedlingen i sin nya prognos. Samtidigt ökar bristen på arbetskraft och det blir avgörande att få in utrikesfödda i arbete. (Ekot)

MER EU-KUNSKAP. Populistiska stämningar ökar samtidigt som kunskapen om vad EU gör är låg. Därför bjuder handelsminister Ann Linde in arbetsmarknadens parter till en satsning på ökad delaktighet i EU-arbetet. (DN)

HÖJ RÄNTAN. Professor Lars Jonung anser att höjd ränta är bästa lösningen för att motverka ökningen av blancolån för att finansiera bostadsköp. Finansmarknadsminister Per Bolund vill se bättre kontroll av kreditmarknaden. (SvD)

HEDGEFONDJÄTTE BACKAR: Den svenska hedgefondsförvaltaren Brummer & Partners jättefond BMS ser ut att gå mot sitt första minusår. Fonden har gått knackigt i flera år och nu flyr kunderna. I år har 20 procent av kapitalet lämnat fonden. (DI)

SVENSKT NÄRINGSLIV FLYTTAR MAKT: Svenskt Näringsliv väntas klubba igenom nya stadgar med en ny makt- och beslutsstruktur på fredag. Makt kommer att flyttas från vd-staben till styrelsen och förbunden, enligt Dagens industri. (DI)

VD SER SÄKRAD FINANSIERING: Riskkapitaljätten Blackstone klev in som ny huvudägare i D Carnegie i somras. Vd Ulf Nilsson tror spontant att det betyder att det finns säkrad finansiering för nya stora förvärv om det blir aktuellt. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -