Qatar vill köpa Volvo

Nyheter i korthet SvD har kartlagt Ola Rolléns familjeföretag Iskossola och hittat flera frågetecken och Qatar vill köpa 200 Volvo-stridsfordon. Det är några av dagens nyheter.

MILJARDAFFÄR OCH ÅRSHÖGSTA. Qatar vill köpa 200 Volvo-stridsfordon för 10 miljarder kronor. Volvo-aktien stängde på årshögsta i går efter att marknadsstatistik över amerikanska lastbilsorder kommer in över förväntan. (DI)

POLITIK STOPPAR BÖRSFEST. Om december blir en bra börsmånad, som brukligt, kommer börsen vid årsskiftet att ha stigit fem år i rad. Det har inte hänt på 20 år, vilket gör att risken för baksmälla nästa år har ökat. Det blir politiken som avgör (DI)

HÖGT PRIS. Dagens industri rekommenderar sina läsare att inte teckna Edgeware som börsnoteras på fredag (DI)

ROLLÉN. SvD har kartlagt Ola Rolléns familjeföretag Iskossola och hittat flera frågetecken. (SvD)

STOPP. Regeringen har för första gången agerat för att EU-länderna på sikt ska stoppa den ryska gasjätten Gazproms nya ledning Nord Stream 2. (SvD)

BLANCO. Ett av sju blancolån tas för att finansiera kontantinsatsen vid bostadsköp enligt data från Svenskt kvalitetsindex. Enligt Finansinspektionen är utvecklingen inte oroande men viktig att följa. (SvD)

LÄMNA. Moderaterna bör lämna migrationsuppgörelsen, som har visat sig vara otillräcklig för att klara kommunplacering av nyanlända, att strama åt anhöriginvandringen och att förenkla regelverket för att få fram fler nya bostäder. Det skriver Moderaterna Fredrik Schulte och Leif Gripenstam i en debattartikel. (SvD)

SPLITTRING? Almega riskerar att förlora Bemanningsföretagen som medlemsorganisation. Det skulle vara ett hårt slag för vd Anna-Karin Hatt, som också pressas av ett pyrande internt missnöje. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -