Merkel lovar färre flyktingar

Politik Angela Merkel, som ställer upp för omval 2017, lovar att undvika en upprepning av förra höstens stora flyktingmottagande.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel lovar att hennes regering ska undvika en upprepning av förra höstens okontrollerade inflöde av flyktingar. Alla flyktingar som kom till Tyskland förra året kan heller inte stanna.

Det sade hon vid CDU:s partikongress i Essen på tisdagen, enligt Bloomberg News.

"En situation som den under sensommaren 2015 kan och bör aldrig upprepas. Det var och är vårt och mitt politiska mål", sade hon.

Hon sade att människor känner att den globala instabiliteten har ökat under 2016 och att situationen i Syrienkriget är "skamlig".

Världen har blivit "svagare, mer instabil" i år och målet måste vara att hindra att Europa blir svagare, sade hon och tillade att Europas enighet fortsätter att vara en fråga om krig och fred.

Hon sade att det inte finns någon väg tillbaka från globaliseringen och att något är fel om de som protesterar gör det mot frihandelsavtalet TTIP och inte mot kriget i Syrien.

Enligt förbundskanslern behövs frihandelsavtal för att välstånd ska kunna skapas.

Angela Merkel sade också att regleringarna på finansmarknaderna fortfarande är otillräckliga och att företag ska betala sin andel av skatterna.

Hon sade att det är bra att Tyskland har Wolfgang Schäuble som finansminister och att Europa behöver öka sin konkurrenskraft.

Hon upprepade också att EU inte kommer tillåta att Storbritannien "plockar russinen ur kakan" vid Brexit och att hon håller fast vid hållningen om EU:s friheter och det brittiska marknadstillträdet.

Angela Merkel varnade i sitt tal också för att Europa inte har råd med en "andra eurokris" och uppmanade euromedlemmarna att hålla sig till reglerna i stabilitetspakten.

Hon sade att EU:s regeringar behöver återupprätta förtroendet för Europa.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -