Färre forskningssatsningar

Nyheter i korthet Vänsterpartiet öppnar för andra lösningar än vinsttak för välfärdsföretag och de svenska börsföretagens investeringar i forskning och utveckling krymper. Det är några av helgens nyheter.

MINSKAD FORSKNING. De svenska börsföretagens investeringar i forskning och utveckling krymper. Samtidigt sker ett skifte i företagens strategier. En allt större del av budgeten läggs på mjukvarubaserad FoU. (DI mån)

STARKA TRÄVAROR. Danske Bank spår att nästa år kan bli ett bra år för trävaror, trots all osäkerhet i världen. (DI mån)

EXTRAPRIS PÅ PRYLAKTIE. Trots osäkerhetsmoment som vd-byte, rapport i veckan och valutapress får Clas Ohlson köprekommendation av Dagens industri. (DI mån)

DET BLIR STÄMMA. Intrum Justitias ordförande Lars Lundquist har misslyckats med att övertala valberedningen att stödja samgåendet med Lindorff. Men oavsett vad ägarna ger för signaler kommer det att bli stämma, säger Lundquist. (DI lör)

VÄLFÄRD. Vänsterpartiet öppnar för andra lösningar än vinsttak för välfärdsföretag. (DI mån)

FLYKTINGSKULD FORTSATT HÖG. Trots klagomål från kommuner och regering har inget hänt med Migrationsverkets skuld på 10 miljarder kronor. (DI mån)

ARBETSMARKNAD. En satsning på 50 miljoner för fler matchningsaktörer ska skapa fler enkla jobb. (SvD Debatt mån)

SD VÄDRAR MORGONLUFT. Sverigedemokraterna känner medvind efter Trump-seger och Brexit, säger Jimmie Åkesson i en intervju. (SvD mån)

STEN I GLASHUS. Det är lätt att förfasa sig över familjen Lundins framfart i afrikanska krishärdar. Men via fonder har väldigt många svenskar aktier i Lundins bolag. (DN mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -