Rekyl i metaller

Råvaror Efter att ha stigit sex veckor i rad ser nu zink ut att avsluta veckan på minus. Analytiker varnar för överdrivna förväntningar på Trumps infrastrukturplan.

Zink noterades lägre på fredagsmorgonen och går mot en vecka med lägre pris efter sex raka veckor med stigande nivå. Industrimetaller backade överlag i väntan på USA-jobbrapporten i eftermiddag och helgens folkomröstning i Italien samt Österrikes presidentval.

"Metallpriser kommer att sjunka efter de skarpa ökningarna i november. Donald Trumps ambitiösa infrastrukturplan kommer att svika förväntningarna medan Kina tar till med nya åtgärder för att minska spekulationen", skrev analytikerna på BMI i ett utskick enligt Bloomberg News.

Vid 8.30-tiden var zink 20 dollar lägre för dagen till 2.709 dollar per ton medan koppar tappat 31 dollar till 5.760 dollar per ton. Under förra veckan nådde basmetallindex i London 18-månadershögsta.

På oljemarknaden var WTI och Brent i första termin båda svagt ned. WTI noterades strax under 51 dollar fatet och Brent kring 53:50 dollar per fat. Med stöd av Opec-överenskommelsen i onsdags ser denna vecka alltjämt ut att bli den bästa sedan februari i år för oljepriset.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -