Spotify-ledamot: "Ser fram emot börsnotering"

Streaming Streamingjätten kan komma att gå med vinst redan nästa år. Det säger en av bolagets styrelsemedlemmar och första investerare.

Spotify är störst i världen vad gäller streaming av musik, men har på senare tid mött allt starkare konkurrens - inte minst från Apple. Bolaget har gått med rejäla förluster sedan starten för tio år sedan.

"Hittills har det handlat om tillväxt, tillväxt, tillväxt. Kanske börjar lönsamhet snart prioriteras också", säger Pär-Jörgen Pärson, partner hos riskkapitalbolaget Northzone.

På frågan om lönsamhet kan nås redan nästa år blir svaret: "Absolut, ja."

Spotify värderades i den senaste finansieringsrundan till 8 miljarder dollar, över 70 miljarder kronor. Bolaget rapporterade en förlust om 196 miljoner dollar, omkring 1,8 miljarder kronor till dagens valutakurs, för 2015.

På marknaden har det spekulerats om en börsnotering under 2017, men ett uppköp från Google eller Facebook bedöms inte heller vara någon omöjlighet.

"I egenskap av investerare, och jag har varit i bolaget i nästan tio år, ser jag fram mot en börsnotering i något skede", säger Pär-Jörgen Pärson till Reuters utan att vilja ge några ytterligare detaljer.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -