Köp teknikbolaget

Teknisk analys Stockholmsbörsen har inlett en stigande trend. Bland enskilda aktier rekommenderas köp på ett eyetracking-bolag och ett spelbolag.

OMX Stockholm Technology PI (SX9500PI)

OMX Stockholm Technology PI har haft en svag utveckling sedan indexet toppade vid cirka 1316 punkter under april förra året. Oktober månad i år var inget undantag och indexet fortsatte att falla kraftigt till 747 punkter och vi behöver gå tillbaka till inledningen av 2013 för att se kursen på liknande nivåer.

De senaste tre veckorna har dock givit en uppgång strax under sex procent och indexet har inlett en stigande trend på kort sikt vilket kan vara en tidig signal om ett kommande trendomslag även på längre tidshorisonter. Kursen har format ett stöd vid 747 punkter vilket kan begränsa nedsidan.

Kortsiktigt RSI är överköpt vilket indikerar att momentumet i sektorn är högt och att investerare blir mer optimistiska.

Indexet är samlat svagt positivt på kort sikt.

Tobii (TOBII)

Tobii AB steg i samband med att Acer offentliggjort en gamingskärm som använder sig av Tobiis eyetracking-teknologi.

Aktien ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket indikerar att optimismen och köpintresset bland investerare ökar. Fortsatt uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Kursen har dessutom brutit tidigare motstånd mellan 70-71 kronor vilket utlöst en köpsignal från en dubbelbotten-formation. Det finns nu stöd på dessa nivåer samtidigt som det finns lite motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

G5 Entertainment (G5EN)

G5 Entertainment ligger i en stigande trend vilket indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Enligt Investtechs förskning har aktier i stigande trender presterat en statistisk överavkastning mot referensindex på cirka två procentenheter tre månader efter att aktien utlöst en köpsignal från en stigande trend identifierad av Investtechs automatiska analyssystem.

Kursen visar en mycket positiv volymutveckling där volymtoppar motsvaras av kurstoppar och volymbottnar motsvaras av kursbottnar. Det indikerar att köparna är aggressiva på stigande kurser samtidigt som säljarna är passiva på fallande kurser vilket är ett sundhetstecken.

Insiderhandeln är positiv efter att Vlad Suglobov rapporterat aktieköp till ett värde av cirka 390,000 kronor i mitten av september.

Aktein är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Tieto (TIEN)

Tieto ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket indikerar att optimismen och köpintresset bland investerare ökar. Kursen har fått en reaktion upp från ett stöd nära golvet av trendkanalen. Uppgången har skett i kombination med en svagt ökande volym vilket är ett sundhetstecken.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid 230 kronor samtidigt som nästa motstånd finns vid 274 kronor vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward. En slutkurs under stödet kan användas som stop loss-nivå för att begränsa nedsidan.                        

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Micro Systemation (MSABB)

Micro Systemation B har haft en stark utveckling sedan slutet av oktober och aktein har brutit en fallande trend på medellång sikt vilket isolerat indikerar en kommande utveckling i linje med index.

Uppgången har dessutom resulterat i att tidigare motstånd mellan cirka 53-55 kronor har brutits vilket bland annat utlöst en köpsignal från en rektangelformation. Formationen indikerar att optimismen ökar och att aktien är redo att inleda en stigande trend. Brotten stärks av hög volym och positiv volymbalans vilket innebär att aktien normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid cirka 53-55 kronor samtidigt som nästa motstånd finns vid cirka 83.50 kronor. Det indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -