Sälj biometribolaget

Teknisk analys Stockholmsbörsens breda index är teknisk neutralt på medellång sikt. Bland enskilda aktier har ett biometribolag utlöst en säljsignal och en nischbank en köpsignal.

OMX Stockholm PI

Index har brutit en stigande trendkanal vilket indikerar en kommande sidledes utveckling.

Kursen befinner sig mellan stöd vid 497-500 punkter och motstånd mellan 510-524 punkter. En slutkurs över 512 punkter kommer emellertid neutralisera tidigare säljsignaler.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 35 punkter vilket indikerar en övervikt av pessimister bland kortsiktiga investerare. Det långsiktiga ligger på 55 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 72 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Sedan år 1987 har Stockholmsbörsen visat en genomsnittlig uppgång på drygt 11 procent från mitten av oktober till slutet av maj. Med avseende på årstid befinner vi oss därmed i en gynnsam period att köpa aktier. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt

Avanza Bank

Avanza Bank ligger i en stigande trend medellång sikt som stärks av positiv volymbalans och vidare uppgång indikeras.

Den senaste veckan har aggressiva köpare pressat upp aktien genom tidigare motstånd vid cirka 344-356 kronor vilket bland annat utlöst en köpsignal från en rektangelformation. Vid reaktioner tillbaka finns stöd på dessa nivåer samtidigt som det saknas motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor.

Bland köparna finns den nytillträdde vd:n Johan Prom som rapporterat köp av aktier för strax under en halv miljon kronor. Insiderhandeln är positiv och understödjer den tekniska bilden.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Fingerprint Cards

Fingerprint Cards har brutit ned från en närmast horisontell trend vilket enligt Investtechs forskning har gett en historisk underavkastning på cirka fyra procentenheter mot börsen, tre månader efter brottet. Fortsatt svag utveckling indikeras.

Hög volym och negativ volymbalans, vilket indikerar att aktien normalt faller på hög volym och stiger på låg volym, stärker brottet. Aktien är tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

AarhusKarlshamn

AarhusKarlshamn har reagerat ned kraftigt i samband med att bolaget redovisade en delårsrapport den 26 oktober.

Måndagens nedgång resulterade i ett brott ned genom ett tidigare stöd vid 550 kronor vilket utlöst en säljsignal från en dubbeltopp-formation. Formationen signalerar i första hand nedgång till 470 kronor men samtidigt att investerarpessimismen ökar och att aktien är redo att inleda en fallande trend.

Hög volym och negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. Aktien är tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -