Redeyes Life Science- och Tech- seminarium livesänds 15-16 nov

Cision Promoted För tionde respektive fjärde året i följd anordnar analyshuset Redeye ett Technology- samt ett Life Science-seminarium på Grand Hotel i Stockholm. Vardera sektor får en egen dag, som nu för första gången livesänds till en bredare publik.

”Redeye specialiserar sig på just Life science och Tech då vi anser att de är mest intressanta, men de är också de mest komplicerade sektorerna.”, säger Redeyes klientansvarig för Technology, Greger Johansson.

Både Life Science och Tech är två heta sektorer på de svenska börserna där noteringsfrekvensen har varit hög de senaste åren. Ett gynnsamt börsklimat och en minskad oro med det avklarade amerikanska valet har varit och är fortsatt bidragande faktorer till intresset för börslistorna. Detta är ett ämne som Nasdaqs noteringsansvarige, Adam Kostyál, kommer att prata om på Life Science-seminariet.

”Det är nio högintressanta bolag som håller presentationer under Life Science-seminariet på tisdagen. Orexo inleder klockan 13:10 och därefter följer Saniona, Boule Diagnostics och Hansa Medical innan Adam Kostyál pratar om noteringsklimatet. Det ska bli väldigt intressant att höra vad bolagen och Nasdaq har att berätta.”, säger Redeyes klientansvarig för Life Science, Andreas Ericsson.

”Sedan är det dags för Moberg Pharma, InDex Pharmaceuticals och Pledpharma innan dagen avslutas  med två ännu onoterade bolag, Lytix Biopharma och Alligator Bioscience, där den senare gör börspremiär redan nästa vecka.", säger Andreas Ericsson.

Fingerprint inleder onsdagen

På onsdagen är det så dags för Technology-seminariet med hela 17 stycken bolag på presentationslistan. Dagen inleds redan klockan 08:30 och sträcker sig fram till eftermiddagen, klockan 16:00. Inleder gör privatspararfavoriten Fingerprint Cards, följt av namn som Net Insight, Mycronic och Heliospectra.

”Publiken på plats är inbjudna, institutionella, investerare, men vi livesänder för första gången för att nå en bredare publik och för att bjuda in privatsparare att ta del av presentationerna.”, säger Greger Johansson.

Förutom de nämnda inledande bolagen presenterar även West International, Precise Biometrics, Enea, Anoto, Addnode Group, Invisio Communications, myTaste, DGC One, IMINT Image Intelligence, Powercell Sweden, Hexatronic och Neonode för att avsluta med onoterade Acconeer. Ett annat noteterat bolag som kommer att finnas på plats är XMReality.

Då Technology-seminariet är inne på sitt tionde år i följd har Redeye och Greger Johansson lärt känna många av bolagen från deras mest turbulenta start-up-faser till dagens lönsamma vinstmaskineri. Det är, enligt Greger Johansson, ett kvitto på att tålamod är nyckeln i många verksamhetsbyggen.

”De första två-tre åren var det få av de vi i dag känner som Mid eller Large Cap-bolag som var lönsamma överhuvudtaget. I dag, tio år senare, har vi sett dem gå från haltande balansräkningar till att redovisa riktigt fina vinster. Fingerprint Cards och Mycronic är två av dessa som kommer att presentera under dagen.”

”Vet att det finns goda investeringsmöjligheter”

Life Science och Technology är de två sektorer Redeye specialiserar sin analysverksamhet på. Enligt Greger Johansson och Andreas Ericsson är det de två mest intressanta sektorerna, men också bland de mest komplicerade. Det finns betydande risk för investerare i båda kategorierna, men det är investerarna högst medvetna om, menar Andreas Ericsson:

”Det är viktigt att vara medveten om riskerna, men det är investerarna. De är väl pålästa och tar noga avvägda beslut.”

Greger Johansson fortsätter:

”I de stora bolagen för båda sektorerna är det redan många som går igenom verksamheterna noggrant; investerare, analytiker, journalister med flera. De mindre bolagen åtnjuter inte riktigt samma uppmärksamhet men vi vet att det finns många intressanta investeringsmöjligheter i de små och medelstora bolagen. Då gäller det att vara ordentligt påläst och genom att under lång tid ha specialiserat oss på just dessa två sektorer har vi skaffat oss en stor kunskapsfördel.”

Emelie Lundgren
emelie.lundgren@cisionpromoted.se

Vill du veta mer om eventen? Klicka här för att komma till var dags respektive livepresentation.
Hela programmet finns på redeye.se under Events.

Länk till Life Science Seminar – Tisdag 15 november:

http://bit.ly/2fToE5A

Länk till Technology Seminar – Onsdag 16 november:

http://bit.ly/2fRRa3K

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -