På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Jätteförlust i Ratos

Rapport Investmentbolaget Ratos redovisar en jätteförlust men upprepar utsikterna för det operativa resultatet på helåret.

Ratos gjorde en förlust på 2,2 miljarder kronor aktie under tredje kvartalet, jämfört med en vinst 1 miljard under samma period i fjol. Den huvudsakliga förklaringen ligger i nedskrivningar på1,7 miljarder kronor under perioden.

Bolaget genomför nu tillsammans med ledningen i GS-Hydro att betydande åtgärder för att anpassa bolaget till rådande marknadssituation. Det framgår av Ratos delårsrapport.

GS-Hydro möter fortsatt stor marknadsrelaterad osäkerhet med låga volymer inom både offshore- och det landbaserade segmentet, enligt rapporten.

Däremot upprepar bolaget utsikterna för portföljens operativa resultatutveckling för helåret som förväntas vara något lägre än föregående års resultat, justerat för Ratos ägarandel.

Bolagets försiktiga makrosyn kvarstår samtidigt och bolaget förväntar sig en fortsatt skiftande marknadsbild.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -