SEB: Hansa är en uppköpskandidat

Börs (uppdaterad) SEB pekar ut Hansa Medical som en uppköpskandidat och sätter en riktkurs skyhögt över dagens börskurs, vilket fick aktien att lyfta kraftigt i den inledande handeln.

SEB rekommenderar köp i Hansa Medical med riktkursen 250 kronor. Met framgår av ett marknadsbrev.

klockan 10.45 hade bolagets aktie stigit 31 procent till 93 kronor.  

SEB bedömer att forskningsbolaget Hansa Medicals huvudkandidat Ides kommer att nå en riskjusterad försäljning på över 1 miljard kronor med höga marginaler vid 2020. Analysen baserar sig på ett godkännande för Ides under 2018.

Hansa Medical pekas vidare ut som en uppenbar uppköpskandidat.

Om inte bolaget köps upp bedömer SEB att börsvärdet kommer att fyr- till femdubblas inom tre till fyra år. Det återspeglas i SEB:s kassaflödesvärdering av bolaget på 310 kronor, samt utifrån framtida vinstmultiplar med en värdering på 344 kronor per aktie. Banken väljer dock i sin analys att begränsa riktkursen till 250 kronor per aktie.

Kassapositionen för Hansa Medical väntas räcka ytterligare tio månader. Här tillkommer dock 185 miljoner kronor som bolaget tar in i en riktad emission. Med detta tillskott väntas kassan räcka fram till slutet av 2018.

Ides utvecklas för att möjliggöra njurtransplantationer hos vissa patienter genom att inaktivera specifika antikroppar. Banken ser även möjliga användningsområden för Ides i autoimmuna sjukdomar och inom onkologi.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -