Fingerprint stiger inför rapportsläpp

Börsen Stockholmsbörsen rörde sig runt nollstrecket under tisdagen samtidigt som bolagsrapporter och ett bud satte fart på många enskilda aktier.

Även de större marknaderna ute i Europa bjöd på relativt blygsamma indexrörelser om än med en lätt positiv underton.

Storbolagsindexet OMXS30 var vid 14.25-tiden ner 0,1 procent till 1.456. Omsättningen hade då nått nära 9 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

På råvarufronten rörde sig oljeterminerna inte särskilt mycket medan basmetallpriserna visade på uppgångar över hela linjen.

Öhmangruppen och Nordic Capital Fund har lagt bud på Nordnet om 37 kronor per aktie. Nätbanksaktien steg nära 27 procent till 37:40 kronor.

Fingerprint toppade OMXS30 med en uppgång på 2,3 procent. Biometribolagets sensorer är integrerade i kort från korttillverkarna CPI och Kona-I. Precise Biometrics, som sedermera lät meddela att bolagets algoritmlösning integrerats i kortet från Koni-i, steg ungefär 5 procent.

Swedbanks tredje kvartal var bättre än väntat över hela linjen och banken noterades 1,8 procent upp. Kostnadsmålet för 2017 var lite av en besvikelse, men den klart bättre utvecklingen än väntat i samtliga delar väger över, enligt analytikerkommentarer.

I motsatt del, och därmed i botten av OMXS30, låg Alfa Laval med ett tapp på 4,6 procent. Alfa Lavals rapport innehöll ett åtgärdsprogram och en orderingång som var svagare än väntat medan resultatet var i linje.

Electrolux, vars rapport kommer på fredag, sjönk 1,4 procent efter att Whirlpool justerat ner sin bedömning för helårsvinsten med hänvisning till en svagare efterfrågan på vitvarumarknaderna i USA och Storbritannien. Förutom den sänkta marknadsprognosen för Nordamerika justerade Whirlpool även ner sin syn på Brasilien och Asien något medan marknadsprognosen för Emea lämnades oförändrad.

Stora Enso steg 4,7 procent efter att den operativa rörelsevinsten på 219 miljoner euro överträffat förhandstipsen med 6 procent. Inte minst pappersverksamheten gick starkt, något som även märktes i UPM-Kymmenes rapport och som fick den finländska skogskoncernen att avancera 10 procent i Helsingfors.

Övriga delårsrapporter:

Indutrade redovisade ett klart lägre resultat och svagare intäkter än väntat. Aktien tappade hela 11 procent.

Saab presenterade en orderingång samt resultat klart sämre än väntat. Dock upprepade bolaget sin helårsprognos. Saab-aktien backade marginella 0,3 procent.

Millicom stod för en justerad ebitda-marginal över förväntan samt upprepade prognoser. Teleoperatörsaktien var i stort oförändrad.

Trelleborg noterade ett justerat ebit-resultat som väntat. Efterfrågan för det fjärde kvartalet kommer att vara i nivå med det tredje kvartalet. Trelleborg-aktien var ned 2,3 procent.

Tieto var svagare än väntat över hela linjen. Aktien retirerade 3,8 procent.

Hotellgruppen Rezidor redovisade lägre resultat samt mindre intäkter än föregående år. Aktien backade 2,9 procent.

Evolution Gamings resultatet var lägre än väntat, enligt vad analytiker uppgav för Direkt. Dessutom bytte spelbolaget vd samt styrelseordförande. Spelaktien var ned över 5 procent.

På den återstående makroagendan märks främst:

- USA: FHFA husprisindex augusti kl 15.00

- USA: hushållsförtroende oktober kl 16.00

- USA: oljelager (API), veckostatistik

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -