Lönner kliver in i Oasmia

Läkemedel Anders Lönner, tidigare vd för Meda under många år och numera storägare och arbetande styrelseordförande i Karo Pharma, kommer föreslås bli styrelseordförande i Oasmia.

Det framgår av ett pressmeddelande med anledning av att Oasmia förvärvar ett cancerprojekt från Karo Pharma och betalar med egna aktier.

"En förutsättning för affären från vår sida har varit att få del av Anders Lönners helt unika track record att utveckla företag och affärserfarenhet internationellt. Då vi närmar oss flera nyregistreringar av nya läkemedel kommer hans stöd vara mycket värdefullt. Anders Lönner föreslås därför ingå i bolagets styrelse och kommer att föreslås bli styrelseordförande vid en extra bolagsstämma", säger Julian Aleksov, huvudägare i Oasmia Pharmaceutical, i pressmeddelandet.

Anders Lönner, som äger drygt 5 procent av aktierna i Karo Pharma, var vd i Meda fram till 2013 och låg bakom bolagets kraftiga expansion under perioden från sekelskiftet.

Julian Aleksov är styrelseordförande i Oasmia för närvarande.

Oasmia förvärvar cancerprojektet KB9520 från Karo Pharma och betalar en "down-payment" i form av drygt 3 miljoner nyemitterade aktier motsvarande ett värde av 25 miljoner kronor.

Oasmia betalar vidare Karo Pharma 20 procent av Oasmias alla framtida intäkter som kan komma att genereras från projektet.

Oasmia kommer bedriva det fortsatta utvecklingsarbetet och svara för projektets kostnader.

Cancerprojektet har visat goda effekter i prekliniska modeller för ett flertal cancerformer, heter det i pressmeddelandet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -