Börsveckans bästa tips

Börs Tidningen Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer teckning av aktier i börsaktuella Ahlsell och har köpmärkt ytterligare två aktier.

Teckna Ahlsell, köp Swedol och Christian Berner, sälj Kappahl, avvakta Com Hem, Betsson och Peab - de råden ger tidningen Börsveckan i sitt senaste nummer.

Industrigrossisten Ahlsell har en lite ansträngd balansräkning och börsnoteringsprocessen lämnar en del att önska, men Börsveckan ger rådet att teckna med reservationen att potentialen blir begränsad i den övre delen av det breda teckningsintervallet 45-58 kronor.

För Swedol, sedan maj inklusive Björnkläder, är Börsveckan beredd att betala en premie för fokus på proffskunder i jämförelse med Byggmax och Clas Ohlson. Kursrally gör potentialen begränsad på kort sikt, men Börsveckan har tolvmånadersperspektiv och sätter köpråd.

Handelsbolaget Christian Berner Tech Trade straffades på First North efter att ha mot förväntan rapporterat minskande omsättning. Orderingången har dock ökat. Börsveckan tror att tappet var av engångskaraktär och säger köp.

Förväntningarna på lönsamhet i Kappahl har ökat lite för mycket för Börsveckan, som tror på bättre köplägen, säljer och tar hem sin vinst.

Com Hem fått fart på börsen och är nu fullvärderad, enligt Börsveckan, som avvaktar. Utländska ägare som driver igenom hög skuldsättning påminner Börsveckan om Eniro.

I Betsson ser tidningen stigande kostnader och låg tillväxt för det fjärde kvartalet och vidhåller att avvakta trots hög direktavkastning.

Bostadsdrivna Peab har lite utrymme kvar till kapacitetstaket och god orderingång. Är det slut med värdeförstörande prestigeprojekt nu? Upp till bevis. Värderingen är rimligt låg och rådet blir att avvakta.

Redaktionen säljer teckningsrätter i Nibe men ändrar för övrigt inte i den egna portföljen.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -