AT&T köper Time Warner

USA Den amerikanska teleoperatören AT&T köper mediejätten Time Warner för 85,4 miljarder dollar, motsvarande 760 miljarder kronor.

AT&T betalar med lika delar aktier och kontanter. Affären väntas kunna avslutas under det fjärde kvartalet 2017, meddelade de två bolagen på lördagskvällen.

Affären innebär att AT&T i egenskap av operatör får tillgång till Time Warners hela utbud av underhållning och nyheter, bland annat tv-kanalerna CNN, TNT och HBO, samt filmbolaget Warner Bros. En lång godkännandeprocess måste dock genomföras och det är långt ifrån självklart att myndigheterna är positivt inställda.

Från politiskt håll har affären redan kritiserats av både Bernie Sanders och Donald Trump. Den senare har lovat stoppa affären om han blir president, då den "koncentrerar alltför mycket makt i alltför få händer", rapporterar Wall Street Journal.

AT&T, som tidigare hindrades från att förvärva operatören T-Mobile av konkurrensskäl, uppger sig dock inte vara orolig för ett nytt nej. Den föreslagna affären kombinerar distribution med innehåll och ökar därför inte koncentrationen i branschen, menar bolaget.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -