Nära slutet i USA-tvisten

Rapport Telias vd Johan Dennelind vill inte uppge om den reserveringen bolaget gör i kvartalet på 12,5 miljarder kronor, mot bakgrund av de förlikningsbelopp som föreslagits av de amerikanska och nederländska myndigheterna, är ett så kallat worst-case scenario.

"Det är en reservering i enlighet med redovisningsreglerna och i det ligger det implicit också att det ska vara en 'försiktig' bedömning, så som det uttrycks i redovisningsreglerna. Det är den bedömning vi gör nu och vi ger oss inte in och spekulerar kring vad det här beloppet ska vara i stället", säger Johan Dennelind till Nyhetsbyrån Direkt.

Förlikningsförslaget låg, enligt vad Telia uppgav i mitten av september, på 1,4 miljarder dollar, alltså cirka 12 miljarder kronor.

Johan Dennelind vill inte heller kommentera diskussionerna med myndigheterna i detalj.

"Naturligtvis har vi haft kontakter på olika nivåer och driver frågan aktivt, med en ambition att det här ska bli rätt och så bra för våra ägare som möjligt", säger han.

När blir det klart?

"Att vi närmar oss slutet av processen är helt klart uppenbart. Det finns goda förutsättningar att det inte ska dra ut på tiden alltför länge", säger han.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -