Fredagens rapportvinnare

Börs Efter torsdagens många positiva överraskningar var det betydligt färre bomber i fredagens rapportskörd. Men i en aktie var det rena klang- och jubelföreställningen.

Billerud Korsnäs tredje kvartal överraskade med en stark lönsamhet. Trots att omsättningen låg under analytikernas konsensusprognos enligt SME Direkt, så överträffade rörelseresultatet med råge.

Skogsindustriföretaget bedömer att efterfrågan och orderläge förblir stabila under det fjärde kvartalet men att kostnader för reparation av en sodapanna i Frövi ökar kostnaderna upp till 100 Mkr. Aktien hade vid 9.30-tiden backat nära 3 procent.

Telias tredje kvartal var i linje med analytikernas förväntningar enligt SME Direkt. Marginalen inom den svenska verksamheten nådde dock inte upp till förväntan men på den positiva sidan upprepade . teleoperatören prognoserna för helåret 2016. Aktien sjönk nära 1 procent till 38,75 kronor.

Volvo steg däremot drygt 1 procent. Såväl rörelseresultatet som orderingången var i nivå med förhandstipsen i Volvos kvartalsrapport. Däremot spår bolaget en mattning på lastvagnsmarknaden.

Efter Ericssons vinstvarning var förväntningarna rejält nedjusterade inför den officiella rapporten. Likväl lyckades ledningen göra marknaden besviken och aktien backade cirka 2 procent.

Ericssons resultat i tredje kvartalet var i linje med den tidigare vinstvarningen men för årets avslutande kvartal konstateraar ledningen att de nuvarande trenderna inom branschen tyder på en "något svagare säsongsmässig försäljningstillväxt" än normalt.

Spelutvecklaren Net Ents kvartalvinst låg också i linje med förhandstipsen och tillväxtmålet för helåret upprepades. Aktien föll nära 9 procent på rapporten.

Även låskoncernen Assa Abloys koncernsiffror var i linje med förväntningarna. Den positiva effekten av en organisk tillväxt på 5 procent i region Americas uppvägdes av att regionen Asia Pacific backade 7 procent organiskt. För Kina isolerat var den organiska tillväxten -12 procent. Assas aktie föll 3,4 procent.

Arcam vände till förlust i det tredje kvartalet och aktien tappade 1 procent.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg backade 2,7 procent på sin kvartalsrapport medan sektorkollegan Diös steg 1 procent på sin.

Servettspecialisten Duni visade upp ett lägre resultat visavi motsvarande kvartal i fjol. Aktien tappade 3 procent.

Morgonens solklara rapportvinnare var Micro Systemation som steg 25 procent efter att ha visat upp ett kvartal med 50 procent högre nettovinst.

Bland övriga rapportörer backade Ework 1,2 procent, Midsona tappade 2,8 procent och DGC backade 2,5 procent.

Senare under dagen väntas kvartalsrapporter från teknikkonsulten ÅF och kärnavfallsspecialisten Studsvik.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -