Räntelyft för europabanker

Börs Finansaktier i Europa har framtiden för sig, spår den amerikanska banken Morgan Stanley.

Banken har i en färsk rapport tittat på konsekvenserna av högre obligationsräntor och inflation. Den tror att högre obligationsräntor är här för att stanna, vilket kommer att leda till en tydlig sektorrotation – stabila branscher kommer att få stryka på foten till förmån för finansaktier.

Morgan Stanley tror att enkombination av stigande inflationsförväntningar och ändrad uppfattning kring penningpolitiken måste leda till högre obligationsräntor.

Den största vinnaren bör då banker, både i Europa och globalt, men Europa kommer sannolikt att gå bättre än övriga marknader.

Finansrelaterat med undantag för fastigheter har de bästa förutsättningarna i ett sådant klimat att leverera bra avkastning. Defensiva bolag som dagligvaror och hälsovård kommer att få det tuffare i ett klimat med högre räntor, spår Morgan Stanley.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -