Två nya köpsignaler

Teknisk analys Börsindex har brutit ned men den medellånga positiva trenden är intakt. Köpsignaler har uppstått i två mindre bolag medan en säljsignal har uppstått i ett investmentbolag.

OMX Stockholm PI

Index har brutit ned genom ett golv av stigande trender på kort till medellång sikt. Det är fortsatt stöd vid cirka 497-507 punkter och motstånd vid 518-529 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 45 punkter vilket indikerar en svag övervikt av pessimister bland kortsiktiga investerare. Det långsiktiga ligger på 68 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 70 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Enligt Investtechs forskning kring årstidsvariationer har Stockholmsbörsens OMXS30-index, sedan år 1987, visat en genomsnittlig utveckling på 0,7 procent i oktober och 2,1 procent i november.

Indexet är tekniskt positiv på medellång sikt

SaltX Technology Holding B

SaltX Technology ligger i en stigande trend, vilket enligt Investtechs Trendbibel ger en överavkastning strax under två procentenheter mot börsen efterföljande tre månader. Vidare uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen och vid 6,10 kronor. Samtidigt saknas motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs.

Volymbalansen är positiv, vilket innebär att kursen stiger på hög volym och faller på låg volym, och stärker aktien på kort sikt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Nilörngruppen

Nilörngruppen AB ser. B ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar och vidare uppgång inom trendkanalen indikeras.

Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig så kallad trading range. Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid 67,50 samtidigt som det saknas motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt vilket enligt Investtechs forskning visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien.

Bolaget redovisade en delårsrapport den 17 oktober. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Ratos B

Ratos B visar en svag utveckling innanför en fallande trendkanal vilket indikerar att fler och fler investerare tappar tron på bolaget och väljer att gå ned i pris för att komma ur aktien. Aktier i fallande trender ger enligt Investtechs Trendbibel en underavkastning strax över två procentenheter mot börsen efterföljande tre månader. Fortsatt negativ utveckling indikeras.

En tidigare stödnivå vid 38,50 kronor har brutits och signalerar med det fortsatt nedgång. Måndagens slutkurs gav en ny bottennotering på lång sikt och vi behöver gå tillbaka till 2005 för att se aktien på samma nivå. Det finns lite stöd under dagens kurs vilket indikerar att nedsidan är stor.

Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också negativ, vilket bekräftar trendbilden. Aktien är tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -