På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Boränta under procenten

Bolån Här gick det att pruta rörliga boräntor under en procent i september, visar en jämförande undersökning.

Kunder som förhandlade fick som bäst rörlig boränta på 0,95 procent i september hos Ålandsbanken. SEB gav som bäst 1,04 procent.

Det framgår av enkätsvar som den reklamfinansierade jämförelsesajten Comboloan sammanställt för den kortaste bindningstiden 3 månader.

Låntagare som inte förhandlat utan accepterat bankernas annonserade listräntor betalade ofta dubbelt så mycket, över 2 procent hos storbanker. Nischbanker som Bluestep tog över 4 procent. För bankerna själva var Riksbankens styrränta negativ, -0,5 procent.

Banker måste sedan 2015 varje månad redovisa de faktiska bolåneräntor som kunderna betalar i genomsnitt, enligt föreskrifter från Finansinspektionen. Ålandsbanken uppger 1,32 procent. Alla har inte uppdaterat för september ännu.

Besökare och medlemmar på sajten Comboloan har rapporterat förhandlade boräntor själva. 110 sådana enkäter kom in under september. Förhandlad snittränta avser de 20 procent lägsta. Comboloan uppger snitträntor med minst tre svar som underlag.

Ägare till Comboloan är sedan i fredags Fredik Giers som var vd för tjänsten till 2009 och sedan varit marknadschef hos Bluestep. Verksamheten grundades år 2000 och har i dag 15.000 unika besökare per månad enligt egen uppgift.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -