Banken får en köpsignal

Teknisk analys Börsen ligger kvar i en stigande trend. En bank och ett verkstadsbolag har löst ut köpsignaler medan en säljsignal uppenbarat sig i ett forskningsföretag.

OMX Stockholm PI

Index visar en stigande trend på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. Det finns stöd vid 498-507 punkter och motstånd vid 518-529 punkter.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 61 respektive 74 vilket indikerar en övervikt av optimister bland de kort- och långsiktiga investerarna på börsen.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 65 procent, Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Enligt Investtechs forskning kring årstidsvariationer har Stockholmsbörsens OMXS30-index, sedan år 1987, visat en genomsnittligt utveckling på 0.7 procent i oktober och 2.1 procent i november.

Indexet är tekniskt positiv på medellång sikt.

SEB A

SEB A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd ner mot golvet på kanalen och vid cirka 84 kronor. Nästa motstånd finns vid 104 kronor vilket indikerar att upsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs. En stop loss kan användas vid slutkurs under cirka 84 kronor för att begränsa nedsidan.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är svagt negativ efter att vice vd Mats Torstendahl sålt aktier till ett värde av cirka 750 000 kronor i slutet av juli. Det försvagar aktien något men inte tillräckligt för att frångå en köprekommendation.  Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Bufab Holding

Bufab Holding AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras.

Aktien har även brutit taket i en rektangelformation och vilket signalerar fortsatt uppgång. Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid cirka 64 kronor och det saknas motstånd på medellång sikt.

Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det stärker trendbilden. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

WntResearch

WntResearch visar en svag utveckling innanför en fallande trendkanal. Fortsatt negativ utveckling indikeras.

Aktien har brutit ett tidigare stöd vid 21 kronor och det finns flera motstånd över dagens kurs vilket kan begränsa uppsidan.

Insiderhandeln är negativ efter att en försäljning på cirka 150 000 kronor rapporterats i slutet av september. Aktien är tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -