Ny spetsfond till Fondlistan

Fonder Fonder Efter årets latinamerikanska rally är det dags att se över innehållet i Fondlistan. Placeras fondexpert Pär Ståhl tycker det är dags att hoppa på ett annat

Latinamerika är en av årets raketer på fondmarknaden efter att regionens kategorisnitt stigit med över 32 procent i år. Utvecklingen har kanske sprungit ifrån fundamentala värderingar och sannolikheten är hög för en lugnare utveckling den närmaste tiden.

Vi gör därför ett byte bland våra rekommenderade spetsfonder inom segmentet högre risk. Handelsbanken Latinamerikafond får kliva av listan till förmån för en aktivt förvaltad fond som avkastat bättre än både index och fondkategorin de senaste åren: Spetsfonden Carnegie Worldwide Asia 1A.

Förvaltarduon Allan Christensen och Mogens Akselsen kombinerar en aktiv förvaltning med långsiktiga investeringar. Grunden är fokus på långsiktiga trender och teman.

Placeras Fondlista är ryggraden i våra fondrekommendationer. Fondlistan bygger på våra bästa köpråd och det är härifrån vi plockar våra favoritfonder en gång i månaden. Här kan du läsa mer om hur Placeras Fondlista fungerar och vad vi menar när vi talar om Bas- och Spetsfonder.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -