Nu lossnar det i Doro

Kommunikation Doros analys av beslutet i förvaltningsrätten är att kommunerna nu antingen kan göra upphandlingar baserade på tidigare ramavtal, eller genomföra upphandlingar utanför SKL:s ramavtal.

"Detta är också något som vi redan har börjat se. Ju mer tiden går, desto mindre inverkan får det att det nya ramavtalet har överklagats. Affärerna återkommer gradvis men fortsätter att lida av osäkerheten", säger Jérôme Arnaud, vd för Doro och Doro Care, enligt ett pressmeddelande.

Förvaltningsrätten har avslagit Doros konkurrents ansökan om överprövning av tilldelningen i upphandlingen med SKL, som Nyhetsbyrån Direkt skrev om på torsdagen.

Doro påpekar att det finns en tidsfrist på tre veckor för att överklaga beslutet till Kammarrätten.

"Om ingen överklagan görs, kommer situationen klarna. Kommunerna kommer troligen då att i större omfattning återuppta sina upphandlingsprocesser för att kunna migrera sina trygghetslarm till digital teknik, i enlighet med Socialstyrelsens rekommendationer", skriver Doro.

Begäran om överklagan av upphandlingen har lett till att kommunerna har avvaktat med att lägga beställningar, vilket har drabbat Doro under en tid.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -