Cevian tankar Ericsson

Nyheter i korthet Regeringen vill att Ericsson ska tala klarspråk om sina problem och aktivistfonden Cevian har börjat bygga upp en position i bolaget. Det är några av morgonens nyheter.

FN-chefen Ban Ki-Moon kallar det systematiska bombandet mot sjukhus i Aleppo för krigsbrott och USA:s utrikesminister John Kerry hotar att bryta alla samtal med Ryssland. (SvD)

Bostadsminister Peter Eriksson kan tänka sig att höja den skattefria hyresinkomsten från dagens 40.000 kronor per år, för att göra det mer lönsamt frö privatpersoner att hyra ut en del av sin bostad. (DN)

Kristdemokraterna vill lägga 5 miljarder kronor på pensionärernas ekonomi i sin budgetmotion, bland annat sänkt skatt och höjt bostadstillägg. (DN Debatt)

Det svenska banksystemet är stort och Finansinspektionen för liten för att hantera det, enligt Internationella valutafonden, IMF. (SvD)

Annika Winsth, Nordeas chefekonom, spår i Makrorådet att kronan, som handlas på sexårslägsta mot euron, mycket väl kan försvagas ännu mer. Skälet är Riksbankens låga räntor och signaler från andra centralbanker om att läget inte väntas förändras. (DI)

Ericsson borde vara ett självklart mål för en aktivistfond, menar DI och vidarebefordrar obekräftade uppgifter om att Cevian har börjat bygga upp en position i bolaget. (DI)

Problemen på Ericsson har fått regeringen att uppmana bolaget att tydligt deklarera att man ser en framtid i Sverige. (DI)

Att många blir rika på privatiseringen av välfärden kan upplevas som stötande, menar finansminister med referens till torsdagens framgångsrika börsdebut för Engelska Skolan. (DI)

Substansrabatten i Investor ökar, ett tecken på att förtroendet för Wallenbergbolaget minskar. Problemen i Ericsson påverkar marknadens uppfattning, noterar Svenska Dagbladet. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -