"Utesluter statligt stöd"

Bank Det är uteslutet att Deutsche Bank skulle söka stöd från den tyska staten och en nyemission är inte aktuell. Det säger storbankens vd.

Det är uteslutet att Deutsche Bank skulle söka stöd från den tyska staten. Vidare är en nyemission inte någon fråga på agendan i dagsläget.

Det säger storbankens vd John Cryan till tyska Bild, enligt Bloomberg News.

"Jag har inte vid något tillfälle frågat förbundskanslern (Angela Merkel; red:s anm) om stöd. Jag har inte heller indikerat någonting likt det", sade han.

Banken har fortsatt som mål att sälja Postbank och en affär skulle kunna bli klar med kort varsel. Men priset måste samtidigt vara "det rätta och vi har tid", sade John Cryan.

Rörande bötessumman från det amerikanska justitiedepartementet (DOJ), där det första förlikningsbudet var 14 miljarder dollar, framhöll han att Deutsche Bank inte skulle betala en "sådan summa".

"Det amerikanska justitiedepartementet kommer att behandla oss med opartiskhet som de amerikanska banker som redan har nått en kompromiss", sade han.

Goldman Sachs lyfter i en analys fram att Deutsche Banks utfärdande av MBS:er ligger nära de nivåer som Morgan Stanley och Citigroup utfärdade. De två bankerna fick 3,8 respektive 7 miljarder i böter, skriver investmentbanken.

"Vår analys pekar mot ett spann om 2,8-8,1 miljarder dollar och skulle lämna kärnprimärkapitalrelationen, pro forma, på mellan 10 och 11 procent. Hamnar bötesbeloppet på dessa nivåer så bedömer vi att Deutsche kan klara av det", skriver Goldman Sachs.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -