Tar till locktoner i Haldex

Börs ZF Friedrichshafen tar nu till den väna stämman för att övertyga om att deras bud är det bästa på Haldex. Den enklaste lösningen, att höja budet, är dock inte aktuellt.

ZF Friedrichshafen avser att investera upp till 5 miljarder kronor i Haldex under de kommande fem åren, om bolaget går segrande ur den pågående budstriden. Det sade ZF:s vd Stefan Sommer vid ett pressmöte på onsdagen.

Bolaget säger att den pågående budstriden om Haldex inte får resultera i att den svenska bromstillverkarens verksamhet "blockeras". I ett läge då varken ZF eller budkonkurrenten Knorr-Bremse får en majoritet av ägandet är alla alternativ öppna för diskussion. En snabb lösning av ägarsituationen är dock i högsta grad att föredra, enligt Stefan Sommer.

"Vi vill inte hamna i en position där vi skadar bolaget, eller dess kunder, som också är våra kunder", sade han.

Bland tänkbara alternativ är att stanna kvar som minoritetsägare, att acceptera Knorr som minoritetsägare och till och med att titta på en delning av Haldex.

"En delning är ett alternativ, men inget vi tittat på", sade Stefan Sommer.

En höjning av det nuvarande budet på 120 kronor är dock inte aktuellt över huvud taget, trots att Knorrs bud i dagsläget är 5 kronor högre.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -