Lägre bud - om Aktiespararna får välja

Haldex Av de två liggande buden på Haldex rekommenderar föreningen Aktiespararna det lägre, som man anser har ett "förmånligt pris med hög budpremie".

Av de två liggande buden på Haldex rekommenderar föreningen Aktiespararna ZF:s på 120 kronor per aktie, trots att det är lägre än Knorr-Bremses på 125 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rekommendationen motiveras med att ZF:s bud "både har stöd av Haldex styrelse och har konkurrensmyndighetens godkännande. Knorr-Bremses bud riskerar motstånd av konkurrensmyndigheterna och kan därmed falla", skriver organisationen.

Aktiespararna bedömer att 120 kronor per aktie utgör ett "förmånligt pris med hög budpremie".

Aktiespararna noterar samtidigt att aktien just nu handlas över de båda buden, kring 127 kronor.

"Förbundet vill därför uppmärksamma medlemmarna på möjligheten att sälja över börs till ett högre pris än båda buden. Utsikterna för en senare höjning från ZF av liggande budet 120 kr är svårbedömt, samtidigt som de som accepterar ZF:s bud kommer få ta del av en sådan höjning", heter det i pressmeddelandet.

Organisationen betecknar budstriden i Haldex som "unik" eftersom de största ägarna har sålt till aktören som erbjuder det nästa högsta budet, ett bud som styrelsen också föredrar trots att det är lägre.

"Haldex-styrelsen poängterar risken för att det högre budet faller. Också det lägre budet kan dras tillbaka, även om det inte är lika troligt", säger Josefine Gunnarsdottir, tillförordnad chef för Aktiespararnas marknadsbevakning, enligt meddelandet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -