Börsveckans hetaste tips

Börs Köp vitvarujätten och husbilstillverkaren och teckna skolan som är på väg in på börsen. De råden ger Börsveckan i senaste numret.

Köp Electrolux och Kabe och teckna Engelska Skolan. Det råder Börsveckan läsarna i veckans utgåva. Tidningen uttrycker sig samtidigt mer tveksamt kring Absolent, Easyfill och Indutrade.

I vitvarujätten Electrolux ser redaktionen möjligheter till en långsiktigt högre rörelsemarginal och tillväxt genom förvärv de närmaste åren. Rådet blir att köpa aktien.

Husbilstillverkaren Kabes ökade volymer ger skalfördelar. Det blir en köprekommendation, trots osäker konjunktur och krona.

Internationella Engelska Skolan, IES, är attraktivt värderad enligt redaktionen som ser en riktkurs på 65 kronor som högst nåbar inom ett år. Teckningskursen är 52 kronor inför första handelsdag på torsdag den 29 september.

Absolent, där Melker Schörling är huvudägare, gör luftrengöring och är värderat till 18 gånger väntat rörelseresultat. Högt även med låg finansiell risk, enligt Börsveckan som ställer sig neutral till aktien.

Hylltillverkaren Easyfill har efter kursrusning varit uppe i miljardvärdering men har aldrig gjort vinst. Börsveckan ser kursdrivare på kort sikt men anser att kursen gått för hårt på de nyheter som varit och avvaktar.

Indutrade har betat av mer än 50 förvärv. Det avspeglas i en hög värdering i ett börsklimat där tillväxten tryter. Om börsen blir orolig under hösten riskerar värderingen att vika. Börsveckan avvaktar.

Börsveckan tar in minikyltillverkaren Dometic i den egna portföljen utifrån en attraktiv värdering med stöd från insiderköp och hopp om att bolaget ska justera upp prognoserna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -