FPC har avvisat bud från Kina

Börs Ett kinesiskt bolag ska i somras ha närmat sig Fingerprint Cards med ett bud på företaget "långt över bolagets marknadsvärde". Fingerprint har avböjt att kommentera.

Ett kinesiskt bolag, som kanske är Beijing Watertek Information Technology, ska i somras ha närmat sig Fingerprint Cards med ett bud på företaget "långt över bolagets marknadsvärde".

Detta enligt uppgifter på webbplatsen Betaville, som hänvisar till tre källor väl insatta i ärendet.

Budet ska dock ha avvisats på grund av att det bedömts vara för lågt. En källa menar att en affär skulle kunna bli verklighet om budet ligger på mellan 140 och 180 kronor per aktie. En annan källa säger enligt Betaville att ett bud måste nå betydligt högre än 180 kronor för att Fingerprint Cards ska acceptera.

Betaville är enligt sajtens presentation en "fräck" sida bland annat om bolagsaffärer. Bakom Betaville står Ben Harrington, som sägs ha arbetat inom finansjournalistik i Storbritannien ett tiotal år, fokuserad på bland annat bolagssammanslagningar och förvärv.

"Vi avböjer att kommentera", säger Malin Strandvall, presskoordinator på Fingerprint Cards, mer än en gång till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagskvällen, angående de uppgifter om ett kinesiskt bud som publicerats på onsdagen.

Enligt en text på webbplatsen Betaville signerad Ben Harrington, enligt uppgift erfaren finansjournalist specialiserad på bolagssammanslagningar och förvärv, ska ett kinesiskt företag i somras ha närmat sig Fingerprint med ett bud som avvisats av bolaget.

Enligt en av de källor som Betaville hänvisar till måste ett bud nå över 180 kronor per aktie för att Fingerprint ska acceptera. En annan källa menar att intervallet 140 till 180 kronor kan vara intressant.

Betaville ska ha kontaktat Malin Strandvall angående buduppgifterna, som då avböjt att kommentera. På fråga från Nyhetsbyrån Direkt vill Malin Strandvall inte heller bekräfta att hon varit i kontakt med Betaville.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -