Fingerprint-bekymmer

Nyheter i korthet Att Swedbanks chefsstrateg Lars Söderfjell är storägare och styrelseledamot i Fingerprint Cards blir alltmer besvärligt för banken och regeringens förslag om slopat uppskovstak sågas av flera remissinstanser. Det är några av dagens nyheter.

ERICSSONNEDDRAGNINGAR. Ericsson planerar enligt interna dokument att stänga all tillverkning i Sverige, och 3.000 anställda kan beröras. (SvD)

ERICSSONNEDDRAGNINGAR 2. En koncernfacklig förhandlare på Ericsson tonar ned SvD:s uppgifter: dessa "stämmer inte alls", det rör sig om förhandlingar, och ingenting är klart. (SR Ekot)

SD FORTSÄTTER ÖKA. Väljarstödet för Sverigedemokraterna fortsätter att öka och tangerar sin högsta nivå hittills i Ipsos mätning. Samtidigt ligger balanserar både Miljöpartiet och Kristdemokraterna på riksdagsspärren. (DN)

TAK-FÖRSLAG SÅGAS. Regeringens förslag om slopat uppskovstak sågas av flera remissinstanser, men allianspartierna har inget eget motdrag. (DI)

RB-SPRICKA. Protokollet från det senaste Riksbanksmötet visade en oenighet bland direktionsledamöterna när det gäller kopplingen till omvärldens centralbanker. (DI)

C FÖRESLÅR INGÅNGSAVDRAG. I förslaget slopas arbetsgivaravgiften för dem med lägst lön, de två första åren och de första 16.000 kronorna av månadslönen, skriver Centerns partiledare Annie Lööf och chefsekonom Martin Ådahl. (SvD Debatt)

SAAB I INDIEN? Indien har beslutat om köp av 36 Dassaultplan, något som enligt Saab inte utesluter att det kan bli tal om Gripenköp. (TT)

FÖGA UTVALD. Segulah fick inte in ens hälften av de 5,6 miljarder kronor man strävade efter i sin senaste fond. Mitt i-innehavet är senaste huvudvärket. (DI)

IFRÅGASATT STRATEG. Att Swedbanks chefsstrateg Lars Söderfjell är storägare och styrelseledamot i Fingerprint Cards blir alltmer besvärligt för banken, som är den enda storbanken utan täckning på biometribolaget. (DI)

…OCH KONGLOMERAT. Den stora frågan är om konglomeratmodellen är en bra form för att effektivisera verksamheter och maximera aktieägarvärde, säger Cevians Christer Gardell apropå onsdagens kabelavyttring i ABB. (DI)

BILLIGARE FASTIGHETER? Nästa år spås priserna på kommersiella fastigheter gå ned 10-15 procent, enligt Catellas senaste kreditbarometer. (DI)

FLER LASTBILAR? Scanias vd bedömer att den europeiska marknaden för tunga lastbilar kommer att öka till 290-300.000 fordon i år, från 270.000 i fjol. (DI)

AUTOLIV/TAKATA. Autoliv är en osannolik köpare av Takata, enligt flera analytiker, eftersom konkurrenslagstiftning troligen skulle sätta stopp för affären. (DI)

TECKNA IES. Dagens industri rekommenderar sina läsare att teckna aktier i börsaktuella Internationella Engelska Skolan: elevbetyg, kundnöjdhet, lönsamhet och tillväxt är i toppklass och överväger den politiska risken. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -