Köpsignal i fastighetsbolag

Teknisk analys Börsen har nu brutit den fallande trenden på medellång sikt och på kort sikt är trenden uppåtriktad. Aktien i ett fastighetsbolag har löst ut en köpsignal medan det ser surt ut för ett teknikbolag.

OMX Stockholm PI

Index har brutit en fallande trendkanal på medellång sikt vilket ger signal om en kommande sidledes utveckling. På kort sikt visar indexet en stigande trend och det finns stöd vid 497-508 punkter. Motstånd finns vid 518-529 punkter.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där vi, med undantag för juli, har en negativ utveckling under juni till och med september. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 60 respektive 73 vilket indikerar en god övervikt av optimister bland de kort- och långsiktiga investerarna på börsen.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 64 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger, även den, på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i september och en statistiskt positiv period inleds i oktober med en genomsnittlig uppgång på 0,7 procent.

Indexet är tekniskt svagt positiv på medellång sikt

Catena

Catena visar stigande trender på kort till medellång sikt vilket indikerar att optimismen är ökande och fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aggressiva köpare har pressat upp aktien över en tidigare topp vid 135 kronor. Det finns därmed stöd vid 135 kronor och samtidigt saknas motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor.

Positiv volymbalans, vilket innebär att aktien stiger på hög volym och faller tillbaka på låg volym, och högt momentum stärker aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är även den positiv efter att UK general manager, David Merry, köpt aktier till ett värde av drygt 8,6 miljoner kronor i slutet av augusti.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Nokia

Nokia visar en svag utveckling innanför en fallande trendkanal och fortsatt negativ utveckling indikeras.

Tidigare stöd vid cirka 49,00-50,50 kronor har brutits och det finns nu motstånd på dessa nivåer vilket kan begränsa uppsidan. Ytterligare ett brott ned genom cirka 47,50 kronor har utlöst en säljsignal från en rektangelformation. Stöd finns vid cirka 42 kronor men ett brott ned genom denna nivå kommer indikera en stor nedsida då det finns lite stöd under denna nivå.

Aktien är tekniskt svagt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svag sälj

JM

JM ligger i en närmast horisontell trend på kort till medellång sikt och fortsatt utveckling i samma riktning indikeras.

Aktien har brutit golvet i en liten rektangelformation vilken ger signal om fortsatt nedgång till 208 kronor.

Stöd och motstånd finns vid 200 respektive 222 kronor. En slutkurs som innebär ett brott genom någon av dessa nivåer, helst i kombination med hög volym, kommer signalera fortsatt utveckling i samma riktning.

Aktien är tekniskt neutral på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -