Slår gnistor om aktien

Rapport Belysningskoncernens aktie stiger kraftigt på börsen efter att bolaget nära på fördubblat resultatet efter skatt sedan i fjol.

Belysningskoncernen Fagerhults aktie steg med 8 procent på tisdagseftermiddagen efter att bolaget redovisat ett resultat efter skatt på 113 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (60,3). Resultatet per aktie uppgick till 2:97 kronor (1:59).

Aktien handlades för 243 kronor i skrivande stund. 

Nettoomsättningen uppgick till 1.141 miljoner kronor (959) och orderingången var 1.208 miljoner kronor (1.091).

Rörelseresultatet blev 154 miljoner kronor (88,2).

Belysningskoncernen Fagerhults tillväxt har fram tills nu varit fortsatt stabil på koncernens huvudmarknader och ledningen bedömer att de flesta av dessa marknader kommer att fortsätta växa under resten av året.

Det framgår av delårsrapporten.

Fagerhults orderingång under det andra kvartalet uppgick till 1.208 miljoner kronor (1.091), vilket är en ökning med 10,7 procent. Exklusive förvärv och valutaeffekter ökade orderingången med 6,9 procent.

"Orderingången har överstigit 1 miljard kronor under de tre senaste kvartalen, och därmed ser prognosen för tolvmånadersperioden lovande ut, i synnerhet på de största marknaderna i Skandinavien och Storbritannien", skriver bolaget i rapporten.

I sina utsikter uppger Fagerhult vidare att bolaget avser fortsätta med betydande satsningar inom produktutveckling, försäljning och marknadsföring samt ökad internationalisering. Ledningens uppskattning är att fortsatt ökning av koncernens marknadsandelar är möjlig.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -