Saniona i avtal med Boehringer

Läkemedel Saniona har tecknat samarbetsavtal med Boehringer Ingelheim som syftar till att utveckla nya behandlingsalternativ för patienter med schizofreni.

Avtalet innebär att Saniona kan få upp till cirka 854 miljoner kronor i milstolpsbetalningar inkluderat enförskottsbetalning på cirka 47 miljoner kronor vid tecknandet av avtalet.

Vidare är Saniona berättigade till royalties på den globala nettoförsäljningen av produkter som utvecklas som ett resultat av samarbetet.

Målet med de gemensamma forskningsinsatserna är att identifiera substanser som kan återställa hjärnans nätverksaktivitet hos patienter med schizofreni.

Milstolpsbetalningarna är uppdelade enligt följande: Saniona kommer att motta milstolpsbetalningar på upp till cirka 474 miljoner kronor vid utvalda forsknings- och utvecklingsrelaterade och regulatoriska milstolpar.

Utöver detta är Saniona berättigade till kommersiellamilstolpsbetalningar på upp till cirka 332 miljoner kronor ochdifferentierade royalties på nettoförsäljning av eventuella produkter som kommersialiseras av Boehringer Ingelheim som ett resultat av samarbetet.

Saniona ger Boehringer Ingelheim exkluisva globala rättigheter att forska, utveckla, producera och kommersialisera läkemedel som identifieras genomsamarbetet.

Utöver förskottsbetalning, milstolpsbetalningar och royalties på nettoförsäljning kommer Saniona att få icke-offentliggjord forskningsfinansiering under den gemensamma forskningsperioden.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -