Köpvärda aktier mars – så gick det

Utvärdering Under det senaste halvåret har marknaderna varit fortsatt slagiga men vår lista över köpvärda aktier har återigen presterat bättre än börsen i övrigt.

Inför månadsskiftet juli/augusti valde vi att inte presentera någon ny lista med köpvärda aktier, innebärande att vi inte heller gjorde en utvärdering av februari månads lista.

Därför vi nu en avstämning för sexmånadersperioden från mars månads lista till nu, samt en sjumånadersavstämning för listan inför februari.

Tio köpvärda aktier i februari:

I snitt har våra tio köpvärda aktier i februari stigit 13,4 procent till och med i fredags. Under samma period har börsens totalindex stigit med 12,3 procent. Bägge siffrorna inkluderar utdelningar.

Bästa aktier var Nobina och Haldex medan speloperatören Betsson var den som drog ned snittet. I månadsskiftet mars/april tog vi ut Betsson från listan.

Utvecklingen för aktierna på februari månads lista, inklusive värdet av eventuell utdelning, inlösen eller teckningsrätt:

Tio köpvärda aktier i mars:

I snitt har våra tio köpvärda aktier i mars stigit med 22,0 procent till och med i fredags. Under samma period har börsens totalindex stigit med 10,2 procent. Bägge siffrorna inkluderar utdelningar.

Bästa aktier var nykomligen New Wave samt Haldex och Nobina medan det återigen var speloperatören Betsson som drog ned snittet.

Utvecklingen för aktierna på mars månads lista, inklusive värdet av eventuell utdelning, inlösen eller teckningsrätt:

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -