Börsen idag: Svagt nedåt i inledningen

Morgonrapport USA-börserna stängde kring nollan i fredags efter en volatil handelsdag. Asienbörserna är svagt ned nu på morgonen med undantag för Japan som handlas upp. Ledande terminer indikerar en öppning svagt nedåt idag på Stockholmsbörsen.

Börserna i New York noterade svängiga börser under fredagens handel. Vid stängning var Dow Jones ned 0,3 procent, det breda S&P 500 minus 0,2 procent medan tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,1 procent. 

Vid golvhandelns stängning på Nymex noterades ett fat WTI-olja i första termin upp 0,28 dollar till 47,61 dollar per fat. Brentoljan avancerade lika mycket till 49,95 dollar per fat. 

Den tioåriga amerikanska statsobligationsräntan noterades 5 punkter högre till 1,62 procent.

Börserna i Asien noterar mindre nedgångar nu på morgonen, med Japan som undantag, som är rejält upp. Japanska Nikkei var klockan 07.30 upp med hela 2,3 procent. Kinesiska Shanghai handlas ned 0,1 procent medan Hang Seng i Hong Kong är ned 0,4 procent.

På Stockholmsbörsen idag rapporterar Arctic Paper (före Stockholmsbörsens öppning) och Rottneros (under dagen).

Dagens Nyheter skrev i lördagens tidning att förklaringen till förra onsdagens besked om en uppdelning av SCA i en hygiendel och en skogsdel, beror på att bolaget har fått ett bud på sin skogsdel. Enligt två av DNs källor ligger det ett bud på skogsdelen, som styrelsen dock inte vill tacka ja till. SCA vill inte kommentera uppgifterna för tidningen.

Trafikverket kommer sätta upp fler fartkameror längs de svenska vägarna, eftersom de är effektiva för att få ner hastigheterna. Under de närmaste tre åren kommer ytterligare 700st fartkameror att sättas upp, enligt Maria Krafft, måldirektör på Trafikverket till SVT. Trafikverket är sedan tidigare kund till Sensys.

Dagens amerikanska makroagenda bjuder på siffror över privata inkomster och privatkonsumtion för juli månad (kl.14.30). På hemmafronten presenterar SCB en rad statistik; handelsbalans juli (kl.9.30), detaljhandel juli (kl.9.30), export/import av varor i juni samt för andra kvartalet (kl.9.30).

placera.se i samarbete med:
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -