Kompenserar återförsäljare

Utsläppsfusk Volkswagen har accepterat att betala mångmijardbelopp i kompensation till amerikanska återförsäljare efter att ha fuskat med utsläpp.

Volkswagen har accepterat att betala 1,2 miljarder dollar, motsvarande 10 miljarder kronor, i kompensation till amerikanska återförsäljare efter utsläppsfusken.

Det uppger anonyma källor för Reuters och Bloomberg på tisdagen.

Att den tyska biltillverkaren nått en preliminär uppgörelse med 625 återförsäljare framgick i en domstol i San Fransisco sedan en domare gjort klart att Volkswagen antingen måste åtgärda eller återköpa 85.000 sålda bilar. Kompensationen ska också täcka osålda dieselbilar som blir svårare att sälja - när de alls får säljas efter ett årslångt stopp. Fortfarande finns inga godkända åtgärder för 562.000 berörda bilar från Volkswagen på amerikanska vägar.

Sammantaget har Volkswagen gått med på att betala motsvarande 139 miljarder kronor för utsläpp i USA men riskerar fortfarande ytterligare miljardbelopp för lagbrott och återköp och förhandlar nu med justitiedepartementet i USA och med flera delstater som stämt tillverkaren för miljöbrott.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -