X2000 sämst i Europa

Nyheter i korthet Vänsterpartiet kräver inför budgetförhandlingarna med regeringen att ränteavdragen trappas ned och svenska snabbtåg är minst punktliga i Europa. Det är några av dagens nyheter.

RÄNTEAVDRAG. Vänsterpartiet kräver inför budgetförhandlingarna med regeringen att ränteavdragen trappas ned och att maxbeloppet för hur mycket som får dras av sänks. (DN)

KOMMUNKRITIK. Med ena handen ger regeringen 10 miljarder kronor till kommunerna, men med andra handen tar man samtidigt tillbaka åtskilliga miljarder i föreslagna besparingar. (DI)

ATLAS LÅNAR BILLIGT. Atlas Copco emitterade på tisdagen en tioårig företagsobligation på 500 miljoner euro på den europeiska kapitalmarknaden, med den hittills lägsta räntan för ett sådant lån, 0,645 procent. (DI)

DANMARK TYNGER. Den danska delen av Post Norden blöder ymnigt och nu tvingas den svenska delen att försämra servicen för att skära i kostnaderna. (DI)

SÄMST I EUROPA. De svenska snabbtågen X2000 har den sämsta punktligheten i Europa. Orsaken är framför allt det dåliga skicket på de svenska banorna. (SvD)

VINNRE PÅ BREXIT. Astra Zeneca har seglat upp som en vinnare sedan britterna röstade för Brexit. Det svaga pundet gynnar det brittisk-svenska bolaget. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -