Vd:n avgår

Börs Cloettas vd David Nuutinen har av personliga skäl valt att lämna bolaget. Styrelsen kommer omgående att börja leta efter en efterträdare.

Cloettas vd David Nuutinen har av personliga skäl valt att lämna Cloetta den 1 september. Danko Maras, finanschef, tillträder som tillförordnad vd. Styrelsen kommer omgående att påbörja en sökprocess för en permanent vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"David Nuutinen har varit en framgångsrik och uppskattad ledare i Cloetta under sina 13 år i bolaget, varav det sista året som vd. Jag beklagar därför mycket att han har beslutat sig för att lämna Cloetta och jag vill å styrelsens vägnar uttrycka vår uppriktiga uppskattning och tack för hans engagemang och utomordentliga arbete för bolaget", säger Lilian Fossum Biner, styrelseordförande.

David Nuutinen kommer att vara tillgänglig för att stödja styrelsen och ledningen under sin uppsägningsperiod på sex månader.

En telefonkonferens med styrelsens ordförande Lilian Fossum Biner, avgående vd David Nuutinen samt tillförordnad vd Danko Maras kommer att hållas i dag, onsdag, klockan 10.00.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -