Apple får patent på 3D-teknik

Teknik Apple har fått ett patent godkänt för så kallad eyetracking, som tillåter användare att titta på en bild i 3D för att få olika visuella perspektiv. Det rapporterar bloggen "Patently Apple".

Den amerikanska teknikjätten Apple har fått ett patent godkänt för så kallad eyetracking och/eller "headtracking". Patentet finns bland de 46 nya patent som den amerikanska patentmyndigheten nyligen godkänt.

Det rapporterar bloggen "Patently Apple".

Patentet täcker ett avancerat system för eyetracking och/eller headtracking som har stöd för en 3D-kamera som tillåter användare att titta runt på en bild för att få olika visuella perspektiv.

Apple har arbetat på en sådan teknologi sedan 2009, uppger bloggen.

Patentet som Apple har fått godkänt har namnet: "System and method for rendering dynamic three-dimensional appearing imagery on a two-dimensional user interface".

Första gången bolaget lämnade in en patentansökan för denna uppfinning var i september 2008 och i oktober 2014 fick Apple sitt första patent för den här uppfinningen.

Enligt bloggen har Apple i det nu godkända patentet omdefinierat sitt patentkrav och beskriver uppfinningen på ett annat sätt än tidigare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -