Affärsvärldens hetaste tips

Börs Affärsvärlden levererar i veckans nummer nya köprekommendationer för två svenska storbolag, och upprepar sin köprekommendation för årets börsraket. Samtidigt förordar tidningen att man avvaktar med en finsk mattillverkare.

Affärsvärlden levererar i veckans nummer nya köprekommendationer för Telia och Scandic Hotels, och upprepar sin köprekommendation för Swedol. Samtidigt förordar tidningen att man avvaktar med att köpa Apetit.

Telias äventyr i Eurasien är omgärdat av frågetecken, skriver Affärsvärlden, som dock ser ett attraktivt köpläge i en konjunkturokänslig aktie med hög direktavkastning. Tidningens riktkurs är 46 kronor på ett års sikt.

Scandic, den största hotellkedjan på Stockholmsbörsen, lockar tidningen till köp. Aktien ligger kvar omkring samma nivå som vid börsintroduktionen, och Affärsvärlden menar att det är ett bra köptillfälle. Bolaget har visat att det håller vad det lovar samtidigt som det normalt starkare andra halvåret har inletts, skriver Affärsvärlden i sin analys. Dessutom köpte vd Frank Fiskers och andra med insynsställning aktier före sommaren. Affärsvärldens riktkurs sätts till 87 kronor.

Swedol är en av börsens vinnare i år efter förvärvet av yrkesklädesbolaget Grolls. Affärsvärlden anser att aktien har mer att ge. Även med ett försiktigt marginalantagande hamnar p/e-talet på omkring 13, vilket är lågt för ett bolag på väg åt rätt håll, skriver Affärsvärlden. Swedol rider på en stark inhemsk konjunktur och har historiskt levererat en tvåsiffrig rörelsemarginal. Affärsvärldens riktkurs justeras upp till 28,50 kronor och köprådet kvarstår.

Finska mattillverkaren Apetit är enligt Affärsvärlden korrekt prissatt. Aktien handlas inte långt från tioårslägsta men marknadens försiktiga hållning gentemot aktien är välmotiverad. Apetits till 20 procent ägda sockertillverkare Sucros kan drabbas hårt av EU:s avskaffning av produktionskvoter av socker 2017. Sett ur ett lönsamhetsperspektiv ser aktien fullvärderad ut, och Affärsvärldens rekommendation blir att vänta och leta efter tecken på trendskifte.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -