Höjer resultatet rejält

Rapport Bostadsutvecklingsbolaget Magnolia Bostad redovisar ett resultat efter skatt på 86,2 miljoner kronor för det andra kvartalet. Ambitionen är att "fortsätta expansionen" projektportföljen "i samma snabba takt", säger vd Fredrik Lidjan.

Bostadsutvecklingsbolaget Magnolia Bostad redovisar ett resultat efter skatt på 86,2 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (37,2). Resultatet per aktie uppgick till 1:71 kronor (0:86).

Rörelseresultatet blev 115 miljoner kronor (54). Nettoomsättningen uppgick till 434 miljoner kronor (88,8).

"Omsättning och rörelseresultat för det andra kvartalet 2016 påverkades positivt av försäljning av hyresrättsprojekten Sländan etapp 1 i Södertälje och Senapsfabriken etapp 1 i Uppsala", skriver bolaget i rapporten.

Bolaget betonar också att försäljningen av 300 hyresrätter i Vallentuna är villkorad av köparens finansiering och den affären är därmed inte vinstavräknad i kvartalet.

Magnolia Bostads ambition är att under andra halvan av 2016 "fortsätta expansionen" av sin projektportfölj "i samma snabba takt", skriver vd Fredrik Lidjan i halvårsrapporten.

"Årets andra kvartal har präglats av en hög utvecklingstakt i projektportföljen", skriver han med tillägg att bolaget under det andra kvartalet växte med cirka 1.500 bostäder och därmed har drygt 9.000 planerade bostäder i sin portfölj, "en ökning med nästan 60 procent under en 12-månadersperiod", påpekar han.

"Vi har genom våra förvärv under kvartalet även etablerat oss på två nya orter, Södertälje och Åkersberga", framhåller Fredrik Lidjan vidare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -