Här finns köpsignalerna

Teknisk analys Efter en längre tids nedgång pekar trenden på börsen åter upp, åtminstone på kort sikt. Köpsignaler har uppstått i två stora bolag.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI har brutit en fallande trendkanal på medellång sikt vilket ger signal om en kommande sidledes utveckling. På kort sikt visar indexet en stigande trend vilket är ett styrketecken.

Indexet testar stödet vid 500 punkter vilket resulterat i ett marginellt brott. Kortsiktigt stöd finns också vid 496 punkter. Motstånd finns vid 529 punkter.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där vi, med undantag för juli, har en negativ utveckling under juni till och med september. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 71 respektive 71 vilket indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 70 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i augusti och september.

Indexet är tekniskt svagt positiv på medellång sikt.

Hexagon

Hexagon B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal vilket indikerar att optimismen är ökande. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Det finns stöd strax under dagens nivå, mellan 325-335 kronor, vilket kan begränsa nedsidan. Samtidigt saknas det motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Husqvarna B

Husqvarna B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal och trenden indikerar fortsatt positiv utveckling. Däremot försvagas denna av negativ volymbalans.

Aktien har fått en reaktion ned från taket av trendkanalen i kombination med hög volym. Detta indikerar att osäkerheten är ökande och att många innehavare av aktien väljer att gå ned i pris för att komma ur aktien. Kortsiktiga investerare kan överväga att gå ur aktien.

Stöd finns vid golvet av trendkanalen och vid cirka 65 kronor vilket ger en nedsida på cirka 10 procent.

Insiderhandeln är maximalt positiv vilket stärker aktien. Aktien är tekniskt neutral på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Nibe Industrier

Nibe Industrier redovisade en delårsrapport under fredagen vilken mottogs positivt och aggressiva köpare pressade upp aktien till en ny toppnotering.

Det finns därmed lite motstånd över denna nivå vilket indikerar att uppsidan är stor. Stöd finns vid 73,40 kronor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Positiv volymbalans, vilket innebär att aktien stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym, stärker aktien på kort sikt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -