Nu faller bopriserna

Brexit Bostäder i London väntas tappa i värde under 2017, för det första året sedan 2009, i spåren av osäkerheten som råder efter Brexit-omröstningen.

Det bedömer det brittiska fastighetsmäklarföretaget Countrywide enligt Bloomberg News.

Under innevarande helår bedöms bostadspriserna i London stiga med 3,5 procent för att sedan tappa drygt 1 procent under 2016, framkommer i en rapport. Fastigheter i bästa centrala lägen i den brittiska huvudstaden väntas falla 6 procent i år för att ligga stilla under 2017.

"Oron för Brexit har medfört en acceleration av lägre förväntningar om vinster på fastigheter", sade Countrywides chefekonom Fionnuala Earley till Bloomberg News.

Det har under sommaren tagit längre tid att sälja fastigheter i London, trots lägre priser, i snitt har bostäder legat ute till försäljning fem dagar längre jämfört med i maj.

Countrywides rapport pekar samtidigt mot en återhämtning i bostadspriserna under 2018. I Storlondon väntas då 2 procents ökning och 4 procents stegring i centrala delar.

"Det råder fortsatt stora utbudsproblem vilket, tillsammans med rekordlåga räntor, kommer att agera stödjande för priser", sade Fionnuala Earley vidare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -