Börsveckans hetaste tips

Börsveckan Börsveckans senaste nummer innehåller flera köprekommendationer men även en hel del aktier med rådet avvakta.

Trelleborg har gjort en imponerande marginalresa de senaste åren, trots svag organisk tillväxt. Efter ett större köp inom jordbrukssektorn anser Börsveckan att det finns mer att hämta och ger därmed köprekommendation.

Evolution Gamings ebita-marginal i den senaste kvartalsrapporten var sämre än väntat men omsättningen fortsätter att växa. Börsveckan ser ingen anledning att byta ut köprådet.

IAR senaste rapport bekräftar Börsveckans tidigare syn att innevarande år är trögt samtidigt som de långsiktiga utsikterna är intakta.

"Köprådet består, med brasklappen att vi inte ser någon större kurspotential i närtid", skriver Börsveckan.

Lindab verkar vara på rätt väg efter några motiga år.

"Förväntningarna är låga när vi blickar framåt vilket talar för aktien", skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Systemair måste fokusera på lönsamheten efter flera år med aggressiv förvärvsstrategi. Värderingen har inte anpassats tillräckligt och aktierna framstår som dyr, skriver Börsveckan och råder till att avvakta.

Micro Systemations omsättningstillväxt har inte varit lika stark i år som 2014 och 2015, men den lär återkomma på grund av det stora behovet av mobil kriminalteknologi.

"Men det kan dröja. Till dess är det vänteläge i aktien", skriver Börsveckan.

Det lär även dröja för tillväxten i Verisec, som är inne i en expansionsfas vilket inte ännu syns i omsättningen. Avvakta tills vidare, anser Börsveckan.

Scandidos kan vara värd en chansning, mot bakgrund av god tillväxt och fortsatta order. Dock är den finansiella risken är hög, så Börsveckans råd blir köp, till hög risk.

Coor har levererat starka siffror sedan börsnoteringen och aktien har stigit 20 procent i år. Till nuvarande kurs ser Börsveckan ingen större potential och rekommenderar avvakta.

Malmbergs vinst bromsade in rejält första kvartalet i år. Frågan är om kostnadsökningarna är temporära och hur bolaget hanterar valutamotvinden. Avvakta, råder Börsveckan.

Nolato har gått från klarhet till klarhet med rekordvinster fyra år i rad.

"För den långsiktiga kan det vara ett köpläge i Nolato efter årets kursnedgång på cirka 10 procent men inom Börsveckans tidshorisont, tolv månader, känns aktien rätt ljummen", heter det.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -