Tre aktier, tre köp

Teknisk analys Börsen har brutit den fallande trenden och bland enskilda aktier har vår tekniske analytiker identifierat köpsinglar i tre olika bolag.

OMXSPI

OMX Stockholm PI har brutit en fallande trendkanal på medellång sikt vilket ger signal om en kommande sidledes utveckling. På kort sikt visar indexet en stigande trend vilket är ett styrketecken.

Även ett tidigare motstånd vid 500 punkter har brutits och det finns nu stöd på denna nivå vilket kan begränsa nedsidan. Motstånd finns vid 529 punkter.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där vi, med undantag för juli, har en negativ utveckling under juni till och med september. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 76 respektive 69 vilket indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 65 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i augusti och september.

Indexet är tekniskt svagt positiv på medellång sikt

Lundin Gold

Lundin Gold Inc har brutit taket i en närmast horisontell trend på kort sikt vilket är en god indikation om en kommande positiv utveckling.

Uppgången har även gjort att aktien tilldelats en köpsignal från en rektangelformation. Brottet stärks av hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva.

Vid reaktioner tillbaka finns nu stöd cirka 35.40-41.00 kronor vilket kan begränsa nedsidan.

Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket stärker trendbilden.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Note

Note har brutit taket i en stigande trend vilket är en signal om en starkare stigningstakt.

Hög volym och positiv volymbalans stärker brottet. RSI är överköpt vilket indikerar ett kortsiktigt högt momentum och aktien kan mycket väl fortsätta att stiga.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid cirka 11.40-14.50 kronor. Det saknas motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är stor.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Nobina

Nobina AB ligger i en stigande trend på kort till medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar stadigt och fortsatt uppgång indikeras.

Efter att aktien haft en närmast sidledes utveckling sedan mitten av juli har tidigare motstånd vid cirka 46.80-48.90 brutits och det finns nu stöd på dessa nivåer.

Samtidigt innebar brottet att aktien nått en all time high och det finns lite motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är stor. Dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -