Officiellt: Clinton kandidat

Politik Anförandet berörde i stora delar behovet av att tillsammans ta itu med USA:s problem och hitta möjligheterna, i stället för att som republikanernas kandidat Donald Trump skapa splittring.

Hillary Clinton sade vid sitt anförande vid demokraternas konvent natten till fredagen svensk tid att hon accepterar nomineringen som partiets presidentkandidat.

Anförandet berörde i stora delar behovet av att tillsammans ta itu med USA:s problem och hitta möjligheterna, i stället för att som republikanernas kandidat Donald Trump skapa splittring.

Hon tackade också Bernie Sanders och sade att han inte minst väckt ungdomarnas engagemang och att hon "hört" deras krav och kommer att ta med dem om hon väljs till president.

"Er sak är vår sak", sade hon.

Hon sade att hon under sina första 100 dagar som president vill arbeta med båda partierna för att skapa nya investeringar i nya jobb, inklusive ren energi, teknik och innovation, småföretag och infrastruktur.

Hon tackade Barack Obama för hans jobb och sade att ekonomin nu är starkare än den var för åtta år sedan, men att de inte kan vara nöjda med "status quo". De måste fortsatt ta itu med djupt rotade problem som funnits från före recessionen och genom återhämtningen.

"Mitt främsta mål som president kommer att vara att skapa fler möjligheter och mer bra jobb med stigande löner här i USA", sade hon, och tillade att hon tror på minimilöner som går att leva på.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -