Konsumentförtroendet rasar

Makro Konsumentförtroende i Storbritannien, som röstade för att lämna EU i juni, sjönk till -12 i juli från -1 föregående månad. Raset är det största månatliga sedan mars 1990.

GfK:s konsumentförtroende i Storbritannien sjönk till -12 i juli från -1 i juni, enligt Bloomberg News. Det var den lägsta nivån sedan december 2013 och det största månatliga fallet sedan mars 1990.

Väntat enligt Bloomberg News prognosenkät var en nedgång till -8.

Pessimismen om de ekonomiska utsikterna var samtidigt den största sedan april 2012, när Storbritannien senast var nära recession.

"Vi har sett ett betydligt fall i förtroendet, vilket visar sig i nedgången i varje viktig delkomponent. Den framtida banan beror på huruvida vi går in i en ny period av skadlig ekonomisk osäkerhet eller återupprättar förtroendet genom att omfatta en positiv hållning om att förhandla fram ett nytt avtal för Storbritannien", sade Joe Staton på GfK i en kommentar.

En separat undersökning från YouGov/CEBR på torsdagen visade också på en betydande nedgång i konsumentförtroendet till den lägsta nivån på tre år.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -